FONTOS:
-
Nem csak az emberekre, de a lovakra is vonatkozik az a szigorú szabály, hogy édességet csak módjával szabad fogyasztani!
-
A cukorrépapépet csak több órányi áztatás után szabad odaadni a lovaknak. ellenkező esetben a cukorrépa a ló torkában kezd megduzzadni, ami az állat fulladását okozhatja. A reggel beáztatott répapépet egész nap, az este vízbe tettet egész éjjel, tehát 10-12 órán keresztül kell áztatni. Ha 2-3 óra múlva kellene etetni a lovat, célszerű meleg vizet használni.
1.Korpás csemege
-
kb. 7,5 dkg búzakorpa
-
méz vagy cukorszirup
-
forralt víz
Öntsd a vizet a búzakorpára. Keverd hozzá a mézet vagy a cukorszirupot, majd hagyd langyosra hűlni. Egy téli lovaglás után nincs jobb csemege a lovadnak. :)
2.Ropogós fiomság
-
1 csésze cukorrépapép
(12 órányi áztatás után)
-
vízzel elkevert búzakorpa
-
2 alma
-
2 sárgarépa
-
1 szelet rozsos kétszersült
-
1 szelet gyömbértorta
Vágd össze az almát és a répát, törd darabokra a kétszersültet, és az egészet keverd össze. Terítsd el a keveréket a gyömbértorta tetején, és már kínálhatod is a csemegét a lovadnak.
3.Almás meglepetés
-
egy fél alma
-
sárgarépa
-
2 szelet rozsos kétszersült
A vékony szeeltekre vágott almát és répát tedd a két szelet kenyér közé. Kösd át az egészet egy szénaszállal, és kész is az ajándék a lovadnak.
4.Cukorrépapüré
-
darabka dinnye
-
1 banán
-
szőlő
-
1 alma
-
1 csésze cukorrépapép
(12 órányi áztatás után)
-
1 csésze zab
Egyszerűen csak add hozzá a felszeletelt gyümölcsöket a beáztatott cukorrépapéphez, és már kész is a finomság.
5.Almatorta
-
2 alma
-
2 kerek szelet rozsos kétszersült
-
2 sárgarépa
-
fél csésze cukorrépapép
(12 órányi áztatás után)
-
1 salátalevél
Az egyik kétszersültön kend szét a cukorrépapépet, és tedd rá a darabokra vágott almát és répát. Szórd meg zabbal, majd takard le a salátalevéllel. Végül az egészet fedd le a másik kétszersülttel.
6.Saláta lovaknak
-
sárgarépa
-
alma
-
fejes saláta
-
zab
-
méz
Vágd össze az almát, a sárgarépát és a fejes salátát, tedd őket egy tálba, majd keverd el a mézzel és zabbal.
7.Töltött alma
-
1 nagy alma
-
kevés zab
-
morzsásra tört zabos kétszersült
-
darabolt sárgarépa
Vágd le az alma tetejét, és vájd ki a belsejét. Törd össze a kivájt gyümölcshúst, és kever el a többi hozzávalóval. Az egészet töltsd vissza az almába, és tedd vissza rá a tetejét.
8.Korpás torta
Egy tálban keverj a korpához vizet, amíg meg nem szívja magát és kemény nem lesz. Borítsd az egészet egy tányérra, és díszítsd alma- meg répaszeletekkel.
9.Töltött palacsinta
-
közönséges vagy lovaknak készült palacsinta
-
1 alma
-
1 banán
-
cukoréppa
(12 órányi áztatás után)
Szeleteld fel az almát és a banánt, és keverd el a beáztatott cukorrépapéppel. Kenj egy keveset a keveset a keverékből egy palacsintára, és tekerd össze. Ezt is ismételd meg a többi palacsintával is.
10.Hamis zabkása
-
1 szelet rozsos kétszersült
-
1 teáskanál cukor
-
1 teáskanál só
-
3 szelet sárgarépa
Törd össze a kétszersültet, és keverd el a többi hozzávalóval. Kevergetés közben adj hozzá vizet, amíg zabkása jellegű nem lesz.
11.Palacsinta lovaknak
-
2 sárgarépa
-
kb. 9 dkg búzaliszt
-
fél csésze tej
-
1 tojás
-
vaj
Pucold meg és reszeld le a sárgarépát. A lisztből, a tojásból és a tej feléből keverj sima tésztát egy tálban. Egy habverővel keverd hozzá a maradék tejet és a reszelt sárgarépát. Egy kevés vajat forrósíts fel egy serpenyőben, süsd meg benne a palacsintát, és hagyd kihűlni.
12.Rozsos rágcsa
-
6 szelet rozsos kétszersült
-
2 alma
-
néhány sárgarépa
-
cukorrépapép
(12 órányi áztatás után)
-
zabpehely
-
víz
A hozzávalókat alaposan keverd össze, majd kend meg vele a kétszersülteket. A szeletek tetejére tehetsz néhány salátalevelet.
13. Zabos répa
Moss és hámozz meg egy nagy sárgarépát, majd kend be mézzel. Alaposan forgasd meg egy tálka zabban.
14. Gyümölcsös zöldségsaláta
-
1 alma
-
1 nagy sárgarépa
-
1 körte
-
1 banán
-
1 narancs
-
pár szem szőlő
Vágd össze a hozzávalókat nem túl nagy darabokra, és mindent keverj össze egy tálban.
15. Töltött alma
-
1 alma
-
1 körte
-
2 sárgarépa
Vágd le az alma felső negyedét, mint egy kalapot, és tedd félre. Vájd ki az alma belsejét. Vágd apróra a körtét, a sárgarépát, add hozzá az almából kikapart gyümölcshúst, majd töltsd a keveréket az almába. Végül tedd vissza az almára a levágott "kalapot". A lovad nagyon fog örülni a finom meglepetésnek.
16.Cukros almaszeletek
-
1 alma
-
10 teáskanál cukor
Vágd vékony szeletekre az almát, és tedd egy tálcára. Szórd meg cukorral a szeleteket, és ted ki a tálcán a napra pár órára, hogy a szeletek ropogósak legyenek.
17.Lyukas torta
-
2 kerek rozsos kétszersült, lyukkal a közepén
-
7-8 dkg zabpehely
-
1 sárgarépa, reszelve
-
2 alma
-
1 egész sárgarépa
Halmozd a zabpelyhet és a reszelt répát az egyik kétszersültre, majd tedd rá a másik szeletet, és a tetejére dísznek a felszeletelt almát. Végül szúrj a lyukba egy egész répát.
18.Szülinaposok kedvence
-
2 szelet kerek rozsos kétszersült
-
2 alma
-
2 sárgarépa
-
porcukor és víz a mázhoz
Reszeld le a répát és az almát, halmozd őket az egyik kétszersültre, majd tedd rá a másik szeletet. A vizet keverd el annyi porcukorral, hogy a cukormázat kapj. Töltsd egy műanyag zacskóba, aminek vágd ki egy kicsit az egyik sarkát. A zacskót megnyomva írj valami kedveset a torta tetejére.
19.Szünidei finomság
-
2 puha, kerek szeéet kenyér
-
1 alma
-
1 narancs vagy mandarin
-
4-5 dkg búzakorpa
-
1 mézeskalács szív(kihagyható)
Kevés vízzel keverd el a korpát, és kend meg vele az egyik kenyeret. Pucold meg a narancsot vagy a mandarint, és körben, az almaszeletekkel váltogatva helyezd el a kenyéren a gerezdeket. Takard be a szendvicset a szelettel, és az egészet díszítsd a mézeskalácsszívvel. Kattints arra a képre, amelyiket nagyobb méretben szeretnél megnézni!
|